עדאלה נוסדה בשנת 1996 ובראשה עומד עורך הדין חסן ג’בארין, בוגר תוכנית המלגאים של הקרן לישראל חדשה. העמותה מתנגדת לקיומה של ישראל כמדינה יהודית, מגישה אין־ספור תביעות ועתירות למערכת המשפט הישראלית ופועלת בכל העולם — בדגש על המוסדות הבינלאומיים — ליצירת לחץ על מדינת ישראל ועל צה”ל.
בעשור שבין 2012 ל־ 2021 קיבלה עדאלה 24,383,336 שקלים מישויות מדיניות זרות — ממוצע של קרוב ל־ 2,500,000 שקלים בשנה!! יותר ממחצית התקציב השנתי של הארגון.
בעדאלה חברים גורמים המזוהים עם מפלגת בל”ד, והעמותה מגדירה את מטרותיה: “השגת זכויות אישיות וקולקטיביות למיעוט הערבי הפלסטיני בישראל” ו”הגנה על זכויות האדם של הפלסטינים החיים תחת הכיבוש”.
עדאלה סייעו משפטית דרך בבג”ץ לשחרר את גופת המחבל אחמד עריקאת שדרס חיילים ביוני 2020 .
עתרו לבג”ץ יחד עם הארגון השתול “האגודה לזכויות האזרח” כדי למנוע את שלילת אזרחותו של המחבל עלאא זיוד שב-2015 ביצע פיגוע דריסה ודקירה בגן שמואל בו פצע 4 ישראלים, בהם שני חיילים
? צו 8 אזרחי: ביום שלישי (23/6) כולם מגיעים לבג"ץ ב 08:45 להבהיר לשופטים שחייבים לשלול למחבל שדרס ודקר את החיילים אוראל...
פורסם על ידי תנועת אם תרצו ב- יום ראשון, 21 ביוני 2020
ב-2018 פעלו לקידום ועדת חקירה באו”ם נגד ישראל, ונציגת הארגון עו”ד סוהיר אסעד אמרה לעיתון הערבי “בוקרא” בנצרת כי “אנחנו בעדאלה משתתפים במושב של מועצת זכויות האדם בז’נבה כדי לדחוף להחלטה לפתוח בחקירה בינלאומית עצמאית על הפשעים שביצעה ישראל בעזה מאז ה-30 במרץ ועד היום” .
“ישראל תשלם על פשעיה”: ארגון של הקרן החדשה דחף להקמת ועדת החקירה באו”ם
עוד באשר לארגון השתול עדאלה מתוך ספרו של מתן פלג, “מדינה למכירה”:
פגיעה קשה ואנושה במדיניות הביטחון של ישראל – ב־ 1 בינואר 2017 התקבלה בקבינט המדיני־ביטחוני החלטה בדבר “מדיניות אחידה בטיפול בגופות מחבלים”. בעקבות כך החל גל ההליכים המשפטיים נגד המדינה כאשר מי שעמד מאחורי שרשרת העתירות הללו היה ארגון העוכרים השתול “עדאלה”:
העתירה הראשונה הוגשה למען החזרת גופתו של המחבל עבד אל־חמיד, אשר ב־ 18 באפריל 2016 הפעיל מטען נפץ באוטובוס בירושלים ופצע 21 ישראלים.
מיד לאחר מכן נדרש בית המשפט להכריע אם תוחזר גופת המחבל מוחמד טראיירה, שביוני 2016 רצח את הנערה הלל אריאל בת ה־ 13 במיטתה בקריית ארבע. עתירות נוספות הוגשו בשם משפחת המחבל מוסבאח אבו־סביח, שרצח את לבנה מליחי ואת לוחם היס”מ יוסי קירמה בפיגוע ירי בירושלים באוקטובר 2016, המחבל מוחמד אלעמאירה, שרצח את הרב מיכי מרק ופצע את אשתו ושני ילדיו הקטנים, בעת שנסעו מביתם שביישוב עתניאל; ופאדי קונבר, המחבל מהפיגוע בארמון הנציב. בהמשך אוחדו ההליכים לעתירה רחבה אחת בשם משפחות המחבלים.
במקביל הוגשה עתירה למען שחרור גופותיהם של שלושה ערבים־ ישראלים, בני משפחת ג’בארין מאום אל־פחם, שביולי 2017 נכנסו למתחם הר הבית וירו למוות בשוטרים כמיל שנאן והאיל סתאווי. כאן הושג ניצחון מהיר לטובת המפגעים ועדאלה: בתוך ימים הוחזרו הגופות למשפחה, ואלפי תושבי אום אל־פחם והסביבה חגגו את מסע ההלוויה ביריות באוויר ובריקודי שמחה סביב גופות המחבלים!! (ע’ 43).
בפברואר 2017 אישרה ממשלת ישראל את אחד מחוקי הדגל שלמענם נבחרה: חוק ההסדרה — חוק שמטרתו להסדיר קרוב לאלפיים בתי יהודים ברחבי יהודה ושומרון. ארגוני עוכרים רבים בשירות ממשלות זרות עתרו יחד לבג”ץ נגד החוק כאשר העתירה שלהם אוחדה עם עתירה דומה של ארגון עדאלה, שעליה היו חתומות עשרות רשויות פלסטיניות ושלושה ארגונים פלסטיניים, אחד מהם מזוהה עם החזית העממית לשחרור פלסטין. בעקבות העתירות בג”ץ הקפיא את החוק ובהמשך ביטל אותו.
ארגון התעמולה עדאלה הוא גם שחקן בולט בתחום הכפשת חיילי צה”ל והפעלת ערכאות בינלאומיות נגד מדינת ישראל (ע’ 89): – מאז שנת 2005 נהנה הארגון ממעמד של “מייעץ” באו”ם ובאתר שלו הוא מתגאה בהעברת דו”חות לשלל גופים של האו”ם “כדי ללחוץ על ישראל” ו”לעודד גורמים בינלאומיים לאלץ את ישראל להפסיק את הפרות זכויות האדם שהיא אחראית להן”. -עדאלה פועל באינטנסיביות גם באיחוד האירופי, במיוחד דרך “הפורום האירו־מזרח־תיכוני לזכויות אדם” והיה שותף בכתיבת דו”ח של האיחוד האירופי שביקש לעודד עמדה נחרצת יותר של מדינות האיחוד כלפי ישראל. -לצד אלה מקיים הארגון פעילות נרחבת מול ארצות הברית, ומארגן ביקורים של חברי קונגרס, אירועי שדולות והרצאות אקדמיות. בין השאר השתתפו עובדי עדאלה באירוע “חמישים שנה לכיבוש הישראלי” שהתקיים בשנת 2017 בקונגרס האמריקני, שם האשימו את צה”ל בגרימת נזקים נוראיים לילדים פלסטינים וקראו להתערבות בינלאומית נגד ישראל.
פגיעה בביטחון ישראל על ידי קשירת ידיהם של חיילי צה”ל: הפעילות האינטנסיבית של עדאלה (ביחד עם ארגוני שתולים נוספים) מצליחה גם לחולל שינוי במדיניות התגובה של צה”ל מול האויב. אחד הביטויים העזים לכך התרחש בהפגנות ההמונים שארגן חמאס לאורך גדר הגבול בעזה החל ממרץ 2018 ועד ימינו אנו. האירועים הללו, שזכו בפי ארגוני הטרור והדה־לגיטימציה לכינוי “צעדות השיבה”, הביאו למקום אלפי עזתים. בחסותם של המפגינים הצליחו פעילי טרור בבגדים אזרחיים להתקרב אל הגדר, ותוך שימוש בילדים כמגן אנושי השליכו בקבוקי תבערה ומטעני חבלה לעבר חיילי צה”ל ולעיתים אף ירו או חצו את הגדר. פחות מחודש אחרי הצעדה הראשונה כבר הוגשה לבג”ץ עתירה עדאלה וארגונים נוספים אשר דרשו לאסור על חיילי צה”ל לירות לעבר מפגינים המתקרבים לגדר! בג”ץ דחה את העתירה, תוך התייחסות לנקודה החשובה ביותר שממנה התעלמו אותם “ארגוני זכויות אדם” — השימוש הציני באזרחים כמגן אנושי (ע’ 92).
בתוך שבוע הוגשה עתירה נוספת, הפעם נגד הרמטכ”ל והפרקליט הצבאי הראשי באופן אישי. העותרים היו הארגון השתול עדאלה ו”אלמיזאן — לזכויות האדם בעזה”. הם צירפו את רשימת שמותיהם של תושבי עזה שמצאו את מותם במהלך ההתפרעויות. לאורך כל 37 עמודי העתירה לא נזכרה ולו פעם אחת העובדה שרבים מההרוגים היו פעילים מוכרים בארגוני טרור, ושחמאס עצמו הכריז בגאווה כי מדובר באנשיו. גם לזרוע הצבאית של פת”ח ולג’יהאד האסלאמי היה ייצוג ברשימת ההרוגים (ע’ 93).
במקביל לעתירות שהוגשו נגד צה”ל כאן בארץ, שוב פנו עדאלה וארגונים שתולים נוספים לבתי הדין ולמוסדות הבינלאומיים. בחודש מאי 2018 הודיעה מועצת זכויות האדם של האו”ם על הקמת ועדת חקירה נגד ישראל בעקבות אירועי צעדות השיבה. עדאלה סיפק לוועדת החקירה “דו”ח על היעדר מנגנונים ישראליים להטמעת אחריותיות”, ואשר האשים את ישראל בהפרת הדין הבינלאומי, בהתנהלות בלתי חוקית של דרגים צבאיים, בטיוח חקירות ועוד (ע’ 93).
בדצמבר 2019 הצהירה התובעת של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, פאטו בנסודה, כי השתכנעה ש”מתבצעים פשעי מלחמה בגדה, בעזה ובמזרח ירושלים”. התובעת פנתה לבית הדין כדי שיכריע אם יש לו סמכות שיפוטית לדון במעשים הללו.. ארגון העוכרים עדאלה התגאה בכך שמאז ימי חומת מגן הוא נוהג להעביר חומרים לוועדות חקירה של האו”ם, וקבע כי הרג המפגינים בצעדות השיבה הוא תוצאה ישירה של טיוח פשעים ישראליים במהלך מבצע צוק איתן (ע’ 94).
בשנת 2021 עלתה הצעה לכונן ועדת חקירה נוספת מטעם מועצת זכויות האדם של האו”ם, שתחקור את מעשיה של ישראל ואת התנהלות צה”ל. ישראל הובסה בהצבעה על הקמת הוועדה, וארגון עדאלה שוב פרסם הודעת ברכה (ע’ 95): “ההרג ההמוני של אוכלוסייה אזרחית בעזה, לצד תקיפת המתפללים באל־אקצא וקידום פשע ההתנחלות בשייח’ ג׳ראח, מחייבים חקירה עצמאית ובלתי תלויה. זו הפעם הראשונה שניתן לוועדה של מועצת זכויות האדם המנדט לבחון את סיבות העומק הן להפרות הללו והן לאלו המתבצעות בתוך ישראל. הדבר יחייב אותה גם לתת את הדעת לקשר העמוק שיש בין העיגון החוקתי של עליונות יהודית בחוק יסוד: הלאום ובין השימוש שממשלת ישראל עושה ברשויות אכיפת החוק כדי לדכא האזרחים הערבים, וכן את היד החופשית שהיא מעניקה לקבוצות ימין קיצוני לתקוף אותם.”
בפברואר 2011 פרסמו ארגון עדאלה, ביחד עם הפורום האירו־מזרח־תיכוני לזכויות אדם של האיחוד האירופי דו”ח המפרט צעדים משפטיים שהאיחוד יכול לנקוט כדי לכפות על ישראל את המדיניות שהוא חפץ בה בסוגיית הנגב.
עורכת הדין סוהאד בשארה מארגון עדאלה העידה ביוני 2012 בפני קבוצת עבודה של הפרלמנט האירופי, והאשימה את ישראל במדיניות של נישול הבדואים מאדמותיהם. חודש לאחר מכן פרסם הפרלמנט האירופי גינוי חסר תקדים נגד מדיניות ישראל בנושא הבדואים בנגב, וקרא לביטול תוכנית פראוור (ע’ 141).
ד”ר ת’אבת אבו ראס, ראש סניף עדאלה בנגב, יצא באפריל 2012 לשליחות בבריסל כדי “לעודד מעצבי מדיניות להגביר את הלחץ הדיפלומטי על ישראל” (ע’ 141).
ב-2019 התפרסם כי בין חברי החוליה שרצחו את הנערה בת ה-17 רנה שנרב הי”ד, אנשי החזית העממית, הם גם פעילים בארגון “אדמיר” ארגון שעובד בשיתוף פעולה עם “עדאלה” בייצוג וסיוע משפטי למחבלים ובני משפחותיהם .
מה הקשר בין ארגונים שתולים למחבל שרצח את רנה שנרב הי"ד סאמר ערביד, מפקד החוליה שרצחה את רנה ז"ל, ותכננה להוציא לפועל...
פורסם על ידי תנועת אם תרצו ב- יום רביעי, 2 באוקטובר 2019
ב-2020 התפרסם שארגון “עדאלה” ארגן ביקור של סטודנטים ישראלים אצל הטרוריסט אלרזאק פארג’, בכיר בחזית העממית שאחראי בין היתר לפיגוע בו נרצחה הנערה רנה שנרב הי”ד .
מה יש לסטודנטים ישראלים שהם חוברים לארגון עדאלה האנטי ישראלי וביחד הולכים לבקר מחבל מה"חזית העממית". מחבל שמעורב בפיגוע...
פורסם על ידי תנועת אם תרצו ב- יום חמישי, 23 בינואר 2020
בין השנים 2008-2018 ארגון עדאלה מומן על ידי הקרן הפוליטית הזרה “הקרן לישראל חדשה” ב-$2,225,906.
‘עדאלה’ עתרו לבג”צ ביחד עם ‘המוקד להגנת הפרט‘ ‘האגודה לזכויות האזרח‘ ‘רופאים לזכויות אדם‘ ‘הועד נגד עינויים’ ‘גישה’ וביקשו מידע על עצורים מעזה שהיו בעלי היתרי כניסה לישראל שנעצרו במסגרת מלחמת חרבות ברזל ואף סביר להניח שלחלקם היה התפקיד כזה או אחר בטבח.
נא בדוק את החיבור שלך לאינטרנט